Elmo myy Green Computing liiketoimintansa

Kahvimuki

ICT Elmo Oy on myynyt Qarnot Computing -yhtiön palvelinlämmittimiin perustuvan Green Computing -liiketoimintansa Kuulea Energia Oy:lle. Kaupan toimeenpano ja siirto Kuulea Energia Oy:lle tapahtuu 31.12.2020.

Kaupan taustalla on Elmon tavoite keskittyä voimakkaasti kasvavaan strategiansa ytimeen eli markkinoiden asiakaslähtöisimpään tietotekniikan ulkoistuspalveluun. Samalla vuonna 2018 käynnistetty kasvava Green Computing -liiketoiminta saa uuden kodin innovatiivisiin energia- ja laskentaratkaisuihin keskittyvässä Kuulea Energia Oy:ssä (3169419-9).

Liiketoimintakaupan osana Elmon teknologiajohtaja (CTO) Kari Koivisto siirtyy perustamansa Kuulea Energia Oy:hyn toimitusjohtajaksi ja yrittäjäksi. Kari on Suomen johtavia asiantuntijoita vihreiden ICT-teknologioiden alueella.  Elmon Green Computing -liiketoiminnan kehityspäällikkö Marko Niskanen siirtyy myös Kuulea Energia Oy:hyn.

  • Kaupan ansiosta kumpikin yhtiö pystyy keskittymään täysin ydinstrategiaansa. Elmo on valtakunnallinen, täyden palvelun ICT-talo ja strateginen tavoitteemme on olla alan kärkitoimijoita vuoteen 2023 mennessä. Kari on ollut merkittävässä roolissa Elmon muutoksessa ja kasvussa. Kiitokset Karille ja Markolle, ja menestystä uuden liiketoiminnan kehityksessä, Elmon toimitusjohtaja Janne Aaltonen kommentoi.

Kuulea Energia Oy:n johdolla Green Computing -liiketoiminta siirtyy seuraavaan kasvuvaiheeseen.

Liiketoimintakaupan ansiosta Kuulea Energiasta syntyy alalle uusi innovatiivinen toimija, joka tarjoaa täysin ainutlaatuisella konseptilla CO2 -neutraaleja ratkaisuja kiinteistön lämmöntuotantoon ja energianhallintaan sekä high perfomance computing -pilvipalveluihin.

Loppuun asti viritetyn kiertotalouden ansiosta vihreys ja CO2- neutraali palvelu ei kuitenkaan tarkoita kasvaneita kustannuksia – tarjottavat palvelut ovat hinnoiltaan erittäin kilpailukykyisiä.

  • Liiketoimintakaupan ansiosta Kuulea Energialla on mahdollisuus kasvaa merkittäväksi alan toimijaksi omalla osaamisalueellaan, Kuulea Energian perustaja Kari Koivisto kertoo.

Lisätietoja:
Janne Aaltonen,
toimitusjohtaja, Elmo
puh. +358 (0)50 359 8285
janne.aaltonen@elmo.fi

Kari Koivisto,
perustaja &toimitusjohtaja, Kuulea Oy
puh. +358 (0)40 774 4728
kari.koivisto@kuulea.com