"Hirveä määrä dataa ilman analytiikkaa on vain kovalevyn täytettä. Siksi tarvitaan koneälyä"

Toni Hannula, Operation manager
Huippuenergia Oy
Case Huippuenergia Oy
Yrityksen koko

Etelä-Savon Energian tytäryhtiö

Energiansäästö on älykkäämpää kuin koskaan

 

Mikkelistä kuuluu uutta. Energianhallinnan tekoälyratkaisuja tuottava Huippuenergia tutustui Elmon vihreään Minttu-konesalipalveluun ja innostui. Nyt laskentakapasiteetti skaalautuu kasvaviin tarpeisiin ja on yrityksen arvojen mukaisesti vihreästi tuotettua.

Etelä-Savon Energian tytäryhtiö Huippuenergia toimii energiansäästön eturintamassa: yhtiön Foremica-alusta tuo yhteen eri energiantuotantomuotojen datat ja auttaa tekoälypohjaisesti optimoimaan niin sähkönkuluttajien kuin -tuottajien energiatarpeita.

Käytännössä asiakkaan kiinteistöautomaatioon liitetään laite, joka laskee ja ohjaa energian käyttöä vuorokaudenaikojen, säätilojen ja kulloinkin voimassa olevien energiahintojen mukaan.

Fiksua, mutta laskentakapasiteettia vaativaa. Laitteiden monitorointi, ennustukset, käyttöhistoria ja analytiikka ovat kaikki pilvessä ja vaativat merkittävästi kapasiteettia. Nyt avuksi tulee Minttu.

 

Kohta sinäkin olet energiantuottaja

  • Energiantuotanto hajaantuu tulevaisuudessa entistä enemmän ja kohta kaikki ovat enemmän tai vähemmän energian tuottajia, oli kyse aurinkopaneeleista tai muista uusista lähteistä. Hirveä määrä dataa ilman analytiikkaa on vain kovalevyn täytettä. SIksi tarvitaan koneälyä ja se vie kapasiteettia, Huippuenergian operation manager Toni Hannula taustoittaa.

Kun oma palvelinsali ei riitä, uutta voi joko rakentaa tai ostaa ulkoa.

  • Rakentaminen lisäisi hiilijalanjälkeä. Kiertotalouden ratkaisuna Elmon tarjoamat konesali- ja lämmitysratkaisut istuvat tavoitteisiimme ja EU:n Green Deal -vaatimusmäärittelyihin, Hannula toteaa tyytyväisenä.

Keväällä käyttöön otettua palvelua skaalataan Huippuenergian tarpeen mukaan.

  • Elmon palvelu mahdollistaa meille tarvittaessa nopeankin kasvun laitekannan lisääntyessä. Onneksi tapasimme Elmon Koiviston Karin kanssa Energiamessuilla ja huomasimme, että liiketoimintojemme arvot ja toimintatavat sopivat yhteen.

Elmon kehityspäällikkö Marko Niskanen uskoo Mintun olevan jatkossa entistä merkittävämpi osa Case Elmon bisneskehikkoa, sillä myös ICT:ssä ekologisuus on kasvavassa arvossa.

  • Ratkaisu on win-win niin laskentatehoon kuin lämmön tarpeeseen – ja luonnolle. Jatkossa saamme asiakkaille myös GPU-pohjaista kapasiteettia, jota käytetään muun muassa deep learning -toteutuksissa. Asiakkaat, jotka tarvitsevat kapasiteettia tieteelliseen laskentaan, AI/ML-pohjaisiin toteutuksiin tai renderöintiin ovat suoraan Elmon Minttu-palvelun kohderyhmää.

 

Minttu -vihreät, älykkäät ja lämmittävät palvelimet

  • Palvelua kahdelle asiakasryhmälle: lämmitystä sekä konesalipalveluita tarvitseville
  • Kerää palvelimen hukkalämmön lähes 100% hyötysuhteella ja ohjaa sen kiinteistön lämmitykseen
  • Tarjoaa kapasiteettia tieteelliseen laskentaan, suunnitteluun ja renderöintiin
  • Osa vihreää kiertotalouden energiantuotantoa: tuotanto Co2-neutraalia
  • Hajautettu HPCaaS-alusta REST-rajapinnalla
  • Kustannustehokas, helppo ja nopea ottaa käyttöön

Casessa Elmolta mukana:

Kari Koivisto,
teknologiajohtaja
+358 (0)40 774 4728
kari.koivisto@elmo.fi

Marko Niskanen,
kehityspäällikkö
+358 (0)44 759 3381
marko.niskanen@elmo.fi

Kumppanuustarinoita

Referenssi

Pyroll Oy

Pyroll-konserni toimii monella alalla: yhtiö on pakkausvalmistaja, paperitukkuri ja sopimusjalostaja isojen kartonkiyhtiöiden arvoketjussa…
Referenssi

Pilkington Automotive Finland Oy

Ajoneuvo- ja rakennusteollisuuteen sekä teknisille markkinoille lasituotteita valmistava NSG Group on kansainvälinen konserni, joka
Referenssi

Tevella Oy

Liiketoiminta siirtyy yhä enemmän verkkoon, haluttiin tai ei. Siten IT:n rooli kasvaa väistämättä.

Tehdäänkö yrityksestäsi parempi?