"Kokonaisuuden sparraamisessa tuli Elmolta hyviä ajatuksia, varsinkin suunnitteluvaiheessa."

Timo Jokinen, Toimitusjohtaja
POAS
Case POAS

Yritysverkkoasiakas POAS

Pirkan Opiskelija-asunnot (POAS) tarjoaa vuokra-asuntoja yli 3000 opiskelijalle Tampereen seudulla. Nopea netti on
yksi kriittisimpiä palveluita ja myös kilpailuetu. Viime vuonna Elmon kanssa toteutettu yritysverkkouudistus toi gigan yhteydet lähes jokaiseen POAS-kohteeseen.

Toimitusjohtaja Timo Jokinen myöntää organisaation olleen kilpailutuksessa täysin epämukavuusalueellaan.

  • Emme ole verkkoalan ammattilaisia, joten meille oli epäselvää, miten ja millä kriteereillä kilpailuttaa. Julkiseen tarjouspyyntöömme vastasi lopulta viisi toimijaa, joista valitsimme sen helpoimman kriteerin eli hinnan perusteella.

Kilpailutuksen voitti Elmo, joka toimitti verkkolaitteet ja kuituyhteydet yhteensä noin 30 kohteeseen, sisältäen 70 laitekytkintä, kolme runkokytkintä ja kaksi reititintä.

Käyttöönotto suoritettiin vaiheittain kesällä 2019. Verkon ylläpidossa päävastuullisena toimii entinen POAS-asukas Mika Ahoniemi.

  • Kokonaisuuden sparraamisessa tuli Elmolta hyviä ajatuksia varsinkin suunnitteluvaiheessa. Suurin parannus saatiin yhteysnopeuksien kasvusta, mikä näkyy loppukäyttäjälle asti. Entinen 100Mbit/s-yhteys nousi kerrasta 1Gbit/s-yhteyteen.

Giganen yhteys on vielä harvinainen missä tahansa yrityksessä, mutta sen kanssa yritys voi toimialasta
riippumatta olla varma, ettei kaista lopu kesken vaan hommat hoituu ongelmitta, avainasiakaspäällikkö Mika Ahola Elmolta sanoo.

Asumisen helppoutta ja apu lähellä

POAS haluaa olla etunenässä asumismukavuuden
ja -helppouden kehittämisessä. POASin asukkailla nopea netti sisältyy automaattisesti vuokraan. Lisäksi tarjolla on yhteiskäyttöautoja, interaktiivisia infonäyttöjä, muuttolaatikkopalvelu ja e-tolpat lämmityspistorasioiden
etäohjaukseen – ja tietenkin nettituki omassa talossa.

Joka talossa on asukkaiden tukena “verkonvanhin”, joka vastaa nettiasioista. Jos hän tai ylläpito ei saa nettiongelmia hoidettua, voimme kutsua apuun Elmoon, joka pääsee nopeasti paikalle, Jokinen avaa lähitoimijuuden merkitystä.

Casessa Elmolta mukana:

Mika Ahola,
avainasiakasmyyjä
+358 (0)44 347 4499
mika.ahola@elmo.fi

Lisää kumppanuustarinoita

Referenssi

Pilkington Automotive Finland Oy

Ajoneuvo- ja rakennusteollisuuteen sekä teknisille markkinoille lasituotteita valmistava NSG Group on kansainvälinen konserni, joka
Referenssi

Huippuenergia Oy

Hirveä määrädataa ilman analytiikkaa on vain kovalevyntäytettä. Siksi tarvitaan koneälyä.
Referenssi

Tevella Oy

Liiketoiminta siirtyy yhä enemmän verkkoon, haluttiin tai ei. Siten IT:n rooli kasvaa väistämättä.

Tehdäänkö yrityksestäsi parempi?