"Meitä kiinnostaa kaikki uusi ja toimitettu järjestelmä tukee muuta energiaratkaisuamme."

Hannu Oksanen, Toimitusjohtaja
Tampereen Liikeacryl
Case Tampereen Liikeacryl

Vihreä vallankumous konesaleihin. Uusi innovaatio valjastaa konesalien hukkalämmön kiinteistöjen lämmitykseen.

Tampereen Liikeacryl

 

Elmo solmi viime vuonna yhteistyösopimuksen ranskalaisen Qarnot Computingin kanssa, ja tuo nyt markkinoille ranskalaisyrityksen konesali-IOT- ja kiinteistöautomaatiotuotteita, joilla konesalien hiilijalanjälkeä voidaan pienentää jopa 78 %. Miten? Tuomalla eräänlaisia ”minikonesaleja” kiinteistöihin, joita voidaan lämmittää tekniikan tuottamalla hukkalämmöllä.

 

Pilotointi alkanut Kangasalla

Kangasalla ratkaisua pilotoidaan teollisuuskiinteistössä, jossa toimii joukko yrityksiä. Siellä älypatterit on viety suoraan itse lämmitettävään tilaan – eli ne vastaavat lämmityksen osalta sähköpattereita. Elmo puolestaan hyödyntää älypattereiden laskentatehoa vuokraamalla sitä edelleen omille asiakkailleen alueella.
Investointina ratkaisu maksaa itsensä nopeasti takaisin alentuneina lämmityskuluina. Kyseessä on siten win-win-tilanne kaikkien kannalta: asiakas hyötyy lämmityskulujen minimoinnista, Elmo laskentatehon vuokraamisesta – ja luonto vihreästä toimintatavasta.

Kangasalan kiinteistössä toimivan Tampereen Liikeacrylin toimitusjohtaja Hannu Oksanen näkee projektin äärimmäisen kiinnostavana.

Meitä kiinnostaa kaikki uusi ja toimitettu järjestelmä tukee muuta energiaratkaisuamme. Itse asiassa juuri Elmo osasi ehdottaa meille aikoinaan aurinkopaneeleita ja nyt tätä rinnalle. Älypattereissa on muitakin kiinnostavia ominaisuuksia, joita voimme hyödyntää, Oksanen perustelee.

Ranska näyttää mallia

Innovatiivisuus ja kiinnostus uudenlaiseen älyyn on istutettu myös Elmoon. Palvelun uskotaan muuttavan markkinat parissa vuodessa eikä tuotteilla ole tällä hetkellä varteenotettavia kilpailijoita. Ranskassa malli on jo pitkällä. Siellä kokonaisia taloyhtiöitä lämpiää älypattereilla.

Tällaiset talot pääsevät suoraan A-energialuokkaan. Lisäksi avoimia rajapintoja käyttämällä taloyhtiöihin voidaan tuoda muunkinlaista älyä, mm. kiinteistöautomaatioon liittyen, kehityspäällikkö Marko Niskanen Elmolta valottaa. Näin myös Kangasalla, jossa tekniikkaan liitetty anturointi antaa laajaa tietoa esimerkiksi kiinteistön sisäilmasta. Tieto välittyy suoraan asiakkaalle kännykkä-appiin ja tietokoneelle.

 

Mihin edetään seuraavaksi?

Pilotoimme seuraavaksi vaihtoehtoista ratkaisua, jossa nestekiertoinen patteri viedään kiinteistön tekniseen tilaan lämmittämään vesikiertoista lämmitysjärjestelmää. Teemme vihreää vallankumousta askel askeleelta yhdessä asiakkaidemme kanssa, Niskanen sanoo.

 

Kenelle palvelu sopii?

”Lämmityspuolella rakennuttajille ja kiinteistön-omistajille; Kapasiteettipuolella sektoreille, kuten pankki- ja vakuutusala, softafirmat, animaatiostudiot ja muut alat, jotka tarvitsevat konesaleista suurta laskentatehoa.”

Kumppanuustarinoita

Kuvassa Pyroll Oy:n Markus Hänninen
Referenssi

Pyroll Oy

Pyroll-konserni toimii monella alalla: yhtiö on pakkausvalmistaja, paperitukkuri ja sopimusjalostaja isojen kartonkiyhtiöiden arvoketjussa…
Pilkington Automotive Tero Eriksson ja Kai Stenvik Elmo -lehden haastattelussa
Referenssi

Pilkington Automotive Finland Oy

Ajoneuvo- ja rakennusteollisuuteen sekä teknisille markkinoille lasituotteita valmistava NSG Group on kansainvälinen konserni, joka
Referenssi

Huippuenergia Oy

Hirveä määrädataa ilman analytiikkaa on vain kovalevyntäytettä. Siksi tarvitaan koneälyä.

Tehdäänkö yrityksestäsi parempi?